söndag 26 april 2009

Inspiration i Amsterdam.



Just hemkommen från Amsterdam full av inspiration. Jag har hälsat på min son som studerar där, har har visat mej runt överallt. En del fastnade på bild; fyndade orangefärgade kannor, fjärilshuset, släpade hem 50 orangea tulpaner för 7,50€, såg vackra kakel på husväggar, pampigt smide utanför Rembrandtmuseét, otroligt vackra hus, besökte botaniska trädgården, van Goghs målning av körsbärsträd i blom.
Vi var på en riktig höjdarkonsert; Orquestra tipica fernandes fierro, argentinsk tango med 12 unga killar och alla möjliga instrument på Bimhuis, ett fantastiskt ställe med en otrolig utsikt.
Naturligtvis blev det en kanaltur bland alla charmiga husbåtar.
Stadsbiblioteket är också en sevärdhet, dessutom serveras utomordentligt god mat på åttonde våningen med en slåede utsikt.

Van Goghmuseét var kanske ändå den största upplevelsen, målningarna gjorde ett starkt intryck. I synnerhet The starry night (på bilden), målningen finns inte i den permanenta utställningen. Tavlan är inlånad från Museum of Modern Art i New York för denna specialutställning som pågår till 7 juni, ifall någon har vägarna förbi ...

måndag 20 april 2009

Kort av små tygbitar.



Jag använder alla tygbitar, först blir det stora dukar, väggtextilier och gardiner. Sen blir det kuddar och brickor, därefter penaler och till sist kort av dom minsta bitarna. Det är min dotter Erica Josefina som gör korten åt mej, hon älskar att klippa och klistra. Korten finns till salu på SALT i Sjökvarteret i Mariehamn tillsammans med alla mina andra saker. Det känns bra att ta vara på alla bitar eftersom jag handtrycker alla tyger och lägger ner mycket omsorg och arbete på det.

söndag 19 april 2009

Trädgårdsdrömmar blev nytt mönster.


Jag skrev i ett tidigare inlägg om hantverksmönstringen som jag skulle delta i. Nu har resultatet kommit och det har gått riktigt bra för min del. Jag ritade två nya mönster och båda blev gokända av juryn. De kommer att ställas ut i Eckerö Post och Tullhus i sommar. Jag visar nu det ena mönstret här. Det andra sparar jag tills det är vernissage för utställningen 17.5.
Här provtrycker jag mönstret i olika färgställningar, tills jag blev nöjd med den ovan i rosa/orange/turkos och den nedan i grönt/turkos/blått

Mönstret heter DRÖMTRÄDGÅRD...

onsdag 15 april 2009

Dynvar med lyckliga fåglar.


Måndag-tisdag har jag tryckt dynvar med "Lyckliga Fåglar". Mönstret ritade jag år 2006 när fågelinfluensan var som mest på tapeten, men mina fåglar är friska och lyckliga. Det har varit slut på fågeldynvar ett tag, men nu finns de altså igen på SALT.

Det första "Lyckliga fåglar" tyget tryckte jag till Daghemmet Blåbäret, till ett vilorum. Då gjorde jag alla fåglar sovande. Till de övriga vilorummen tryckte jag sovande fiskar och sovande kattor och till avdelningarna ritade jag ett blåbärstyg i olika färgställningar.

måndag 13 april 2009

Kannor i olika nyanser av blått och grönt.




Inspirerad av Mari som länkat till mina samlingar har jag fotat lite till av mina fynd. Jag samlar på alla slags emaljerade pytsar, vackra porslinskannor och gräddsnäckor, gärna från Arabia.
Eftersom jag är påskledig från verkstan så hinner jag "möblera" om bland mina pryttlar.
Hmm, jag borde kanske torka damm av dem istället...

lördag 11 april 2009

Kökshanddukar och nässlor.



Jag har varit och jobbat lite i verkstan trots att det är påsk, ville få mina krusbärshanddukar klara och det vara bara fixeringen kvar.
Nu finns de i fyra olika färgställningar, på både vit och linfärgad botten.
En kund köpte kökshanddukar till gardiner, rolig idé!
Många tycker att de är för fina att ha som kökshanddukar - det är också snyggt att ha handtryckta linnehanddukar till gästhanddukar.
För övrigt har jag plockat årets första NÄSSLOR idag och lagat en supergod nässelsoppa.
Jag lade i: nässlorna (förvällda), purjolök, lite rucola, färsk timjan, lime, ekologisk buljongtärning, svartpeppar och salt. Sen redde jag med lite mjöl och mycket smör. Till soppan rörde jag ihop creme fraiche med fetaost till en kräm att klicka i soppan. Underbart...

måndag 6 april 2009

Påsk hemma i farstun.


Nu har jag påskat till det lite i min farstu. Jag samlar ju BLAND ANNAT på gamla emaljerade kastruller och kaffepannor, de passar utmärkt som blomkrukor. En ny duk, mitt krusbärstyg med små krusbär på, Gerd Karlssons fina björkriskrans, Eva Erikssons tovade äpple och lite vanligt ris. Lime är en av mina favoritfärger, och favoritfrukter med.

Vårtecken och påsk i Sjökvarteret


När jag kom till verkstan imorse var Linden utan sitt vintertäcke - nu är det vår! Fotade genom mitt ännu inte vårtvättade skrivbordsfönster. . .
Jag har butikspass idag och imorgon och har påskpyntat med Stures underbara trådkycklingar och äggställ i järntråd.
Kom till SALT och insup påskstämning och vårtecken.

Inspiration i Falun



Den senaste veckan har jag inte uträttat så mycket i verstaden. Jag har bl.a varit till Falun med mina döttrar och deras kompis. Ett av Faluns vackraste hus var konservatoriet, det inspirerade mej med sina underbara blåklintsornament på väggarna. Jag tror jag skall rita ett nytt blåklintsmönster... det handsmidda staketet runt huset var också utsökt.
Jag hade tur på min resa, under onsdagen ordnade Svensk Form en föreläsning av designern Viktoria Månström på Faluns museum. Hon berättade om sin firma Anna Viktoria och hur hon jobbar. Det var en intressant och trevlig föreläsning.

Mitt "gamla" blåklintsmönster