onsdag 31 mars 2010

Praktiken är slut


Min praktikant Caroline är sista dagen hos mej idag. Det har varit en rolig tid, hon har både tryckt, sytt och produkutvecklat. Vi har haft ett fint samarbete med bland annat produktutveckling, det är sånt som jag har svårt att ta mej tid till annars, tack vare det så har jag flera nya produkter på gång :-) Det blir riktigt tomt i verkstan nu. Lycka till i fortsättningen Caroline!
På bilden trycker hon sitt eget mönster med nyckelpigor.

måndag 29 mars 2010

Vass på Mariebad


Caroline och jag har just varit till Mjuk & Len i Mariebad och hängt upp det här tyget med mönstret Vass i ett av behandlingsrummen. Det passar otroligt bra in i den mjuka och stämningsfulla miljön. Jag har tryckt Vass i några olika färgställningar under de senaste åren bl.a. grått, blått och olika gröna. Det skulle förmodligen vara snyggt i svart också, på rätt ställe.
Nu skall jag ta itu med i nästa beställning :-)

lördag 27 mars 2010

Påsken närmar sej


Idag har jag inte gjort mycket, kom hem sent(=tidigt) från en rolig väninneträff och har varit trött. I alla fall har jag plockat fram två polska påskägg som får samsas med nyinköpta Chrysantemer i en härlig vit/lime färg. Jag brukar inte göra så stora ansträngningar till påsk, lite skall jag påska till det i farstukvisten ännu, kanske i morgon.

fredag 26 mars 2010

Lappklipp



Idag har Caroline och jag klippt, strukit och rullat ludd av tygbitar. Ganska tråkigt jobb i sej, men när man har trevligt sällskap så är det riktigt roligt. Tygbitarna skall bli brickor och skärbrädor, det är dags för en ny beställning.
Konstigt nog är det fredag igen ... ikväll är jag bjuden till en väninna tillsammans med ett par andra kompisar, hon brukar lägga tarotkort och det är alltid lika spännande att se vad som väntar (mest på skoj, inget allvar ;-)
Ett riktigt spännande veckoslut till er, mina kära läsare.

torsdag 25 mars 2010

Sov sött


Äntligen har jag fått en trave barndynvar i rosa klar. Jag tryckte dem först i blått och har haft endel förfrågningar efter rosa också. Måttet är 55 x 35 cm och det är standard för spjälsäng i Finland, vet inte hur det är i Sverige? Dynvaret är i 100% mjuk bomull och kan tvättas i 60 grader.

onsdag 24 mars 2010

Stylistjobb


Idag har jag jobbat hela dagen med att fixa bilder till SALT:s bildbank för annonser och brochyrer. Jag och Eva-Len har stylat och ställt ut våra produkter och Simon från Lugnets Keramik har fotat. Vi har fått "låna" Eva-Lens och Bobos vackra hem för ändamålet. Det har varit årets varmaste och soligaste dag hittils, vi drack kaffe ute på trappan och njöt av den fantastiska utsikten :-)
På bilden(som jag tagit); handdrejad keramik av Siv och Simon från Lugnets Keramik, underlägg vävt av Ilse Berg, repunderlägg av Jan Snellman samt Stimlöpare och grytlappar handtryckta och designade av mej.

tisdag 23 mars 2010

Finskt glas


Verkstadsutsikten från fönstret närmast vägen, som ni ser så är det fullständig vinter ännu. Jag har flyttat min samling(en del av den) med gulgrönt finskt glas till verkstan, före hade jag den hemma i badrummet. Jag gillar att flytta på saker, då blir de synliga på ett nytt sätt.
Jag trycker Vass i en härlig grön färg just nu, en beställning till Mjuk&Len som finns i vårt fina badhus, Mariebad. Visar bild bara det blir klart.

måndag 22 mars 2010

Gosedjur


Mina kissor är ett ständigt pågående projekt, antingen skall det tryckas mera tyg, klippas ut, fyllas, tillverkas svansar eller faras till Stockholm för att köpa mera tyg. Just nu har jag ganska många färger i lager och min sömmerska Nilla har en hög på gång. Däremot har jag lila velour otryckt, det kan dröja ett tag för nu börjar gardinbeställningarna ramla in.
Solen skiner över Åland idag :-)

söndag 21 mars 2010

Mönstermix


Lite konstig mönstermix, hemma i salen hos oss . . . löparen har jag fått av min syster som loppisfyndat den och skålen har jag loppisfyndat själv. Kuddarna är mitt eget tryck Spets.
Jag har varit på en mysig sommarstuga det senaste dygnet med två kompisar. Vi har haft det riktigt skönt, ätit gott, druckit vin, badat bastu, spelat fiol, bakat och sovit gott. Just nu snöar det ganska kraftigt, jag som trodde våren var i antågande?

fredag 19 mars 2010

Morgonsol


Vi har haft morgonsol ett par dagar på Åland, men till klockan tio blir det moln och dis. Jag längtar såå efter solen.
På bilden, som är tagen av Lugnets Keramik finns ett äpple tovat av Eva med bloggen Äppelriket och löpare och bricka i min egen design Äppel.

torsdag 18 mars 2010

Rödorange


Just nu trycker jag Krusbär i olika färgställningar. Senast i raden är det här linnetyget i rödorange, jag vet inte vad det skall bli ännu, kanske förkläden eller kjolar.
Caroline jobbar med en ny produkt igen, det skall bli en bilkudde. För mej känns det lite gammalmodigt och charmigt med kudde i bilen, skall bli spännande att se om de går åt.
Ikväll kommer äldre dottern hem från Stockholm, de har ledigt från musikhögskolan ett tag, skall bli jättekul :-)

onsdag 17 mars 2010

Bok-kväll


I går kväll hade vi pysselkväll på SALT igen, Mari med bloggen Saxolim handledde oss och delade med sej av sina kunskaper och apparater. Vi var 13 personer och alla gjorde olika kreativa anteckningsböcker. De här böckerna gjorde jag av två gamla böcker som jag hittade på vårt lokala antikvariat Pierre, de innehåller rutigt papper från gamla fula häften. Nu blev böckerna så fina att jag inte vet vad jag skall våga skriva i dem. Tack Mari :-)

måndag 15 mars 2010

Inspiration Kaustby


Väggtextilier designade och vävda av Marianne Cygnel.

Konstverk på bensinstation(!!!) i Kaustby. Nedan; väggtextil som hänger i Kansantaiteen Keskus i Kaustby.

Hemma igen efter en fyra dagars resa med min kompis Inger, först till Karleby där vi hälsade på vår spelkamrat Marianne. Hon tog hand om oss på bästa sätt med både guidad stadsrunda, hantverksbutiker och loppisar :-) det är också hon som vävt väggbonaderna överst (jag blev så förtjust). Därefter for vi alla tre till Kaustby och spelmansstämman Samuelin Poloneesi. Vi möttes av vår spelkamrat Carita som ordnat ett superfint boende åt oss, hon hade fixat allt till det bästa för oss :-) sen har det gått i ett med massor av konserter och buskspel på byns pub halva nätterna. Vi har haft så otroligt kul, fått många nya idoler, strålande sol och oförglömliga upplevelser.

torsdag 11 mars 2010

Minisemester


Igår gjorde jag provtryck till en kund, Rosor och Vågor, tänkta som panelgardiner. Just nu är jag på väg till Finland på en spelmans-stämma med en kompis. Det blir ingen tillgång till dator. Ha en fin helg alla :-) jag återkommer på måndag.

onsdag 10 mars 2010

Soligt och surt


Jag är styrelsemedlem i föreningen Ålands Slöjd och Konsthantverk, ett rätt så krävande uppdrag faktiskt. Vi hade styrelsemöte hemma hos mej igår och några ärenden var lite sura, som uppmuntran fick jag en solig och vacker tovad citron av Eva, titta in till henne blogg här. Med i styrelsen är också Mari, kolla hennes blogg här och Gerd med sin blogg här. Det finns några medlemmar till, vad jag vet så har de inte bloggar, men man vet ju aldrig ;-)
Skålen som citronen ligger i är ett gammalt auktionsfynd, den är från Gustavsberg, möstret heter Tussilago.

måndag 8 mars 2010

Nya haklappar


Nu är de klara, Caroline har gjort allt från början till slut. Hon har börjat med att formge själva haklappen, trycka tyget på metervara (som jag ritat), klippa ut delar, sy prototyper och sen har vi tillsammans bestämt vad vi tror blir bäst, svänga lapparna och pressa, sy ihop vändhålet för hand, sy knapphål och sist sy i knappar. Jag är riktigt nöjd med slutresultatet och hoppas kunderna är det med, i morgon finns det en hög med nya haklappar till salu i butiken :-)
Mönstrets namn är inte klart ännu, jag funderar fortfarande på Havets djup eller Under ytan ,Fisksoppa kanske är lite konstigt ??

söndag 7 mars 2010

Äntligen sol


Lördagen bjöd på årets finaste väder hittils, strålande sol och vindstilla. Sonen är hemma över helgen och vi "finskottade" gården samt satt länge på husets södersida och solade :-)
Det har varit lite väl mycket snöskottande i år, för att se positivt på saken så har jag haft gratis träning.
Jag önskar en skön söndag och en riktigt energifylld vecka till er, mina kära läsare (till mej själv med).

lördag 6 mars 2010

Livade dynvar


Veckan i verkstan har gått igen. Jag har tryckt och sytt upp några dynvar med Livat i lyan. Dessutom har jag en hög krusbärskassar på gång, de är tryckta och väntar bara på att min efterlängtade sömmerska Nilla skall komma hem från Thailand. Jag hoppas att hon har haft det jätteskönt och bara längtar efter att få börja sy ;-) Caroline (praktikanten) jobbar på för fullt och är jätteduktig, nästa vecka visar vi hennes och min nya produkt!

torsdag 4 mars 2010

Bröllopshjärtan



När min vän Anci gifte sej 1995 gjorde jag en stor hjärtkudde till henne och blivande mannen Lasse. I början av året beställde Anci ett liknande hjärta som present till sin systerdotter som skulle gifta sej :-) nu är de gifta, Grattis!
Hjärtat är ca 50x60 cm, fyllt med skumgummistomme + vadd runt och klätt med bomullsvelour, jag har skurit ut schabloner och screentryckt allt på vanligt sätt, det är lite knepigt att trycka på velour, men det går.

onsdag 3 mars 2010

Kretiva kvällar


Jag berättade igår om vår Kretiva kväll här på SALT. En notebook gjorde jag, med hjälp av kreativa Mari, som har bloggen Saxolim, hon hade alla coola manicker som behövdes. Titta här för att se hennes notebook. Det var otroligt inspirerande och kul, känns så bra att använda alla möjliga papperslappar och skräpiga häften som ligger i drivor. Nu vill jag ha en egen BIA och Crop a Dile (tror de heter så). Jag har just bestämt att boken skall användas till min jobbplanering, jag försöker numera planera (skriftligt) vad och hur mycket jag skall göra varje vecka, ibland även varje dag.

tisdag 2 mars 2010

Blåa bär


Just nu håller jag på och trycker Krusbär på hellinne, det skall bli kassar.
Det är full rulle på verkstan, Caroline, min praktikant jobbar med en ny produkt för barn, jag visar den när den är klar.
I
kväll har vi haft Kretiv Kväll här på SALT, ett tiotal hantverkare som pysslade med olika saker och hade trevligt. Jag gjorde ett fint häfte av gammalt papper, Mari som är proffs-scrappare visade hur det går till. Vi fortsätter med kvällarna varannan tisdag.