onsdag 30 juni 2010

Vintagetyger


Häromdagen gjorde jag en räd på Emmaus i Mariehamn och hittade två fina tyger. Det randiga är designat av Kirsti Ilvessalo och heter Fennica, det undre är mera "hötorgsdesign" men jag gillar det ändå. Jag måste göra något fint av dem, kanske sy något till mej själv, det händer inte så ofta.
Just nu håller jag på att trycka kökshanddukar, först ut är gröna Äppel med blå blad.

måndag 28 juni 2010

Måndagmorgon


Vädret är fortfarande på sitt allra bästa humör, och det smittar av sej. Mina Mårbacka pelargoner trivs i köksfönstret, det är grönt både inne och ute. Midsommarhelegen är överstökad, för min del blev det att njuta av livet på stugan tillsammans med familjen. Utvilad skall jag just fara iväg till verkstan, för att vara riktigt produktiv denna vecka. Jag skall trycka en hel den kökshanddukar med olika mönster, det sinar i lagren ... En riktigt energifylld vecka till er alla :-)

torsdag 24 juni 2010

Midsommar


Jag tycker den här bilden passar bra till midsommar; sill, matlagning och grönska. Skärbrädan är av min egen produktion, flundran är gjord av Eva-Len, sillburken, saltskålen och muggen är från Lugnet keramik, det är också Simon från Lugnet som tagit fotot. Allt på bilden finns till salu på SALT, vi har öppet kl.12-15 på midsommardagen. Från 1.7 har vi öppet 7 dagar i veckan fram till 31.8.
En riktigt mysig midsommar till er mina läsare! Själv skall jag fira ute i skärgården.

tisdag 22 juni 2010

Inspiration Estland


Jag kom hem från Estlandsresan i morse. En otroligt upplevelserik resa, vi har farit runt till olika intressanta platser där folkmusikgruppen Kvinnfolk haft konserter och gjort åländska midsommarstänger. Vår värd under hela resan var Mark Soosaar, han och hans fru Svea har tagit otroligt väl hand om oss.
Översta bilden är ett collage från ön Kihnu; de traditionella kjolarna som de flesta kvinnor använde dagligen, muséet målat i mörk- och ljusrosa, grinden till den ryskortodoxa kyrkan samt en vacker matta inne i muséet.

Den vackert dekorerade båten som tog oss från ön Kihnu till ön Manija.

Collage från ön Manija; utsikt från vår värds hus, båtvrak i hamnen samt en vacker dassdörr.

Staden Viljandi var full av vackra dörrar och fönster, husen kunde i övrigt vara ganska risiga.

Underbara pallar i Paul Kondas museum i Viljandi, (pallarna är inte hans).

Collage från Viljandi; dörren till muséet för modern konst, stolpe på hängbron, jättejordgubbe utanför konstmuseum, trädkonst i en park.

Tavla målad av Lydia Soosaar, tavlan hänger i Marks rum i riksdagshuset i Tallinn.

Glaskonstverk samt dörrpost i riksdagshuset i Tallinn. Vi fick också en exklusiv visning av riksdagshuset.

torsdag 17 juni 2010

Hantverkare på Åland




En ny brochyr för hantverkarna på Åland kom ut igår. Alla hantverkare och butiker har en egen sida. Föreningen Ålands Slöjd och Konsthantverk är utgivare, föreningen öppnar butiken Formriket i Eckerö Post och Tullhus på lördag. Jag har varit där och skyltat tillsammans med min kollega Eva-Len, visar bilder bara jag hinner.
Är du intresserad av att resa till Åland, titta här.
Ikväll åker jag till bl.a Kihnu, en ö som hör till Estland. Jag skall dit med gruppen Kvinnfolk, vi skall spela fiol och titta på konstmusér. Det skall bli riktigt spännande.

tisdag 15 juni 2010

Snygg stekpanna


Jag har just fått en fin present av Inger, en supersnygg stekpanna i min favoritfärg. Den här pannan skall skall skötas som en baby :-) tänk att det finns så här fina stekpannor.
Idag har jag och Eva-Len varit i Eckerö och skyltat, butiken Formriket öppnar på lördag i f.d Posten, i Post och tullhuset. Det blir en tur dit i morgon med, föreningen Ålands Slöjd och Konsthantverk som driver butiken håller pressinfo och släpper årets nya hantverksbrochyr.

måndag 14 juni 2010

Skyltning


Idag har jag butikspass. Det har varit mycket folk, just nu är det en liten paus, jag kanske hinner med ett blogginlägg. På bilden har jag gjort en skyltning för butiken, Simon från Lugnet keramik har fotograferat. Löparen med Stim-mönster på är mitt tryck, kannorna är från Lugnets keramik, allt finns till salu på SALT.

söndag 13 juni 2010

Mitt stall






Idag har jag latat mej ordentligt, sovit länge, flyttat på saker och fotat här hemma, bl.a min hästsamling, jag har 15 hästar på spiselkransen i köket. Här är de grupperade lite, överst till höger en häst av Lisa Larsson som jag fått av min mamma. Sen är det många dalahästar, eftersom jag gillar Dalarna. Silverhästen har jag beställt från nätet, den har jag på mej ofta. Jag har fått en hel del hästar, var ju häst-tjej i min barn och ungdom, det vara bara stallet som gällde fram till 16 års ålder. Jag har ridit en hel del som vuxen också men numera är jag är nöjd med att bara titta på hästar, det finns så mycket annat som lockar.
Nu skall Elina och jag gå på en promenad.

lördag 12 juni 2010

Fyndat i gömmorna


Idag jobbar jag på verkstan trots att det är lördag, vädret är inte på topp så det passar bra. Jag går igenom vältror med gammla tryck, och hittade den här biten med Sjöhästar. Nu tycker jag den är rätt så fin, jag tror jag skall rama in den till en tavla. Jag tryckte den för ungefär 20 år sedan, helt otroligt vad tiden går...
Alla barn är på Åland över sommaren, det känns fint att ha "flocken" inom räckhåll :-)

fredag 11 juni 2010

Enok och blommorna



Nytryckta dynvar med Fjällko på, den här gången med blåa blommor. Vill ni läsa mera om Enok, en fjälloxe som jag hade en gång, kolla här i ett tidigare inlägg. Dynvars-produktionen är i full gång, jag trycker både Skötbåten och Fårmamman just nu. Vi har riktigt bra ruljans i butiken också :-)
På brickan med Granmönster finns lite blåa prylar, bl.a min favoritnåldyna med magnet.

torsdag 10 juni 2010

Gillar bokstäver


De här bokstäverna fick jag av min kollega Ilse i vintras en dag :-) nu har jag målat dem orangea. Jag har en lustig liten hylla högt uppe på en pelare i verkstan, passar perfekt.
Just nu trycker jag dynvar med Skötbåt, de har en förmåga att ta slut lite då och då, vilket är ett positivt problem.

tisdag 8 juni 2010

Nya kassar



Nu har jag ett gäng nya kassar med Krusbärstryck på. De blev riktigt somriga och fräscha, blått är verkligen en sommarfärg. Det var ett tag sedan jag kännt så starkt för blått som just nu. Därför tog jag en bild av den blåa delen av bokhyllan på verkstan, den är tyvärr inte så färgmatchad i övrigt, bara jag får tid skall jag plocka om hyllan. Jag håller på att trycka Fjällkodynvar, med blåa blommor :-)
Söndag-måndag har jag varit till Stockholm för att hämta hem dottern Elinas flyttlass, hon kommer hem över sommaren och måste söka ny lägenhet i Stockholm till hösten. Någon som har en på lut?

söndag 6 juni 2010

Ännu en strålande dag



Jag har två grupper med sommarblommor, den ena i emaljbunkar och den andra i zinkbaljor. De börjar ta sej, jag fotade dem i morse i strålande sol. här såg det ut i augusti i fjol.
Det har varit en hektisk helg, först med förberedelse för studentkalas (hos en väninna) och igår visit hos fyra fina studenter.
Just nu skall jag fara iväg över Ålands hav efter dottern Elinas flyttlass, hon kommer hem över sommaren. Jag får ressällskap av Kattis som varit här på studentkalas, kul :)

fredag 4 juni 2010

Härlig halsked


Min dotter Erica tog den här bilden av mej igår efter avslutad arbetsdag i butiken. Bilden är lite rolig när jag försvinner in i diset. Halskedjan är gjord av min kollega Titti, jag är riktigt förtjust i den.
Veckan har gått igen, för mej har det blivit mycket jobb med butik och SALT-ärenden = lite verkstadsjobb. I morgon är jag bjuden på flera studentdimissioner, det skall bli så roligt. I synnerhet eftersom vi har våra tre egna avklarade :-)

tisdag 1 juni 2010

Nya visitkort



Jag har just fått leverans av nya visitkort, beställde dem för första gången från nätet från Vistaprint. De är helt okej men inte mer, jag har alltid tidigare beställt från Mariehamns Tryckeri, de är nog av en helt annan kvalité, (så även priset). Priset för 500 st visitkort blev 38 euro inkl. frakt.
Bilden är från min ateljé, ett litet orange stilleben med några loppisfynd och en sparbössa från Andelsbanken.