torsdag 30 september 2010

Höstens vackraste dag


Idag har vi upplevt höstens vackraste dag på Åland. Det har varit strålande sol, alldeles klart och spegelblankt. Det här är utsikten från mitt arbetsrum söderut.
Jag har haft mycket på gång och tyvärr inte hunnit njuta tillräckligt av dagen, men jag drack iaf morgonkaffe på balkongen.
I morgon börjar årets REA på SALT, vi har ställt i ordning i kväll. Vi har öppet: vard.10-17 och lördagar 10-14, Välkommen!

onsdag 29 september 2010

Hemlighet


Just nu jobbar jag med ett projekt som jag inte vill visa, det här är allt ni får se än så länge. Längre fram berättar jag mera om det. Jag jobbar paralellt med julproduktionen och trycker Äppelhanddukar, det känns inte heller riktigt bra att visa julsaker ännu :-) Ingen vill väl tänka på julen när det är strålande höstväder ute, jag bara längtar ut i skogen.

måndag 27 september 2010

Orange prydnad


I morse upptäckte jag den här ståtliga svampen alldeles vid grindstolpen. Den är så otroligt vacker i färgen, en riktig prydnad för gården.
Jag har jobbat i verkstan med ett gardinprojekt idag, det har tagit hela dagen. I morgon kommer Ole (min bästa tygförsäljare) på besök till SALT, hoppas han har några nya fina tyger med sej. Därefter MÅSTE jag sätta igång med julproduktionen, det är inte en dag för tidigt...

söndag 26 september 2010

Späckad helg


Helgen har varit innehållsrik hittils... I fredags var jag på finfin middag med goda väninnor på restaurang Hjorten, vi hann med ett par ställen till också under kvällen.
Igår var jag till skogen och försökte plocka lingon med mina kamrater (inte så lyckat resultat). Det var en härlig och uppiggande skogstur i alla fall. På kvällen blev det spontan filmkväll hos mej med tre goda vänner. Vi såg Mannen utan minne, den är superfinsk och bra tycker jag.
Idag skall jag ta några timmar på verkstan, eftersom jag var hemma och sjuk två dagar i veckan. På kvällskvisten hoppas jag det blir fiolövning.
Bilden är utsikten från ett köksfönster i morse. Ta för er av dagen och njut :-)

fredag 24 september 2010

En skön dag


Igår provtryckte jag till en kund, bl.a det här tyget med namnet Spets. Idag har jag butikspass på SALT, det har varit riktigt kul, ovanligt mycket turister för årstiden!
Ikväll blir det restaurangbesök, jag har det stora nöjet att bli bjuden av mina väninnor. Det är ett sent födelsedagsfirande igen, roligt att få fira under hela året :-)

torsdag 23 september 2010

Habegäret i farten


Jag har beundrat Swedish Hasbeens ett tag redan. De är så otroligt vackra, inget för mej tror jag, men man kan aldrig vara säker ... Priset är lite högt och dessutom tycker jag det är hårt och obekvämt(tantvarning) att gå med träskor.
För övrigt så gick det inte så bra med min fina vecka som började så bra i måndags. Sent på måndagkväll fick jag snuva, huvudvärk och tandvärk med blixtens hastighet. Med den påföljden att jag legat hemma i två dagar och är uttråkad, måste nog fara till verkstan idag. Jag känner mej faktiskt lite bättre :-)
Här är en annan bloggare som har Swedish Hasbeens på sin blogg idag.

måndag 20 september 2010

En ny vecka


Veckan har börjat bra, trots att jag är lite medtagen av helgens Skördefest ännu. Vädret har varit strålande. Jag har tryckt en hög med Stimlöpare, de är slut i butiken. Dessutom har jag varit på en långpromenad med Yvonne i två timmar.
Tavlan på bilden är en kilram klädd med mitt eget tyg "Lyckliga fåglar", den hänger i min verkstad (eller ateljé).
I morgon räknar jag med att vara pigg och energifylld igen! Jag önskar det samma till er bloggläsare.

söndag 19 september 2010

Ett riktigt fynd!


Skördefestens intensivaste del är över, vi har haft två toppendagar på SALT. Skördefesten är verkligen höstens höjdpunkt! Vi har öppet på SALT idag med kl.10-15. Jag har träffat massor av trevliga människor, bl.a. bloggläsare :-)
Idag är jag ledig och har eldat höstens första brasa i köket. Elina är hemma över helgen och vi bara myser och slappar här hemma, skönt.
Jag berättade i ett tidigare inlägg om min loppistur i Björneborg, nu skall jag visa det verkliga fyndet från den resan. Mässingskronan på bilden!! den är ganska liten, (det syns ju inte på bild) ser ut som en miniatyrkyrk-krona och är ganska tung. Det konstiga är bara att ljusen sitter så nära takfästet, det går inte att tända ljusen ... jag måste förlänga mässingskedjan på något vis. Som ni väl förstår så betalade jag inte mycket för den.
En riktigt skön söndag till er kära läsare!

fredag 17 september 2010

Klart för skördefest


Eva-len och jag har fixat och skyltat på SALT, inför Skördefesten som började i morse. Den här bilden tog jag strax före vi öppnade i morse när allt ännu var prydligt. Det har varit en bra dag hittills, fint väder, massor av trevliga människor. Stämningen är på topp och i Café SALT på övre våningen finns de underbaraste bakverk. I morgon fortsätter vi 10-22 och på söndagen 10-15.
Om du vill ha närmare Skördefestinfo, läs inlägget under.

onsdag 15 september 2010

Sjökvarteret


Sjökvarteret från vägen (som heter Östra utfarten). I morgon skall vi skylta och fixa fint på SALT inför Årets Skördefest, den pågår fredag och lördag kl. 10-22 och söndag kl. 10-15.
En nyhet i år är att vi också har söndagsöppet.

Under fredag och lördag har Café SALT öppet på övre våningen, Cafét sköts i år av Eva-Lens dotter Alexandra. Det blir musik på kvällarna, på fredag sjunger och spelar Andrea och på lördag spelar folkmusikgruppen Mission Impossible med Elina, Siv och Gerd.
Mete för barn kl. 18-20 båda kvällar.
Hantverksdemonstrationer: Fredag kl. 13-15 visar Eva-Len när hon färgar. Lördag kl. 13-15 demonstrerar jag textiltryck och söndag kl. 13-15 sicelerar Titti silversmycken.
Dessutom har vi nyheter, erbjudanden och trevlig stämning att bjuda på.
Titta in på Skördefestens officiella blogg här, och presentation av alla platser på hela Åland där det firas Skördefest. Här presenteras SALT, med mej på bild.
Kolla också Maris blogg här. Välkommen!

måndag 13 september 2010

Förkläden på gång



Veckan har börjat bra, jag har tryckt Stimtyg till förkläden idag, fortsätter i morgon. Sen skall de sys, jag syr dem själv.
Inkommande helg; fredag, lördag och söndag har vi årets Skördefest på Åland. Det brukar vara en härlig tillställning med massor av folk, hantverk, godsaker, musik och framför allt mysig stämning. Jag tänkte få en del förkläden klara till helgen. Vädret brukar alltid vara strålande, jag skriver lite längre fram i veckan mera om vårt program på SALT.
Den övre bilden är Sjökvarteret från havet, SALThuset är det röda huset i mitten. Fotot är taget av Simon på Lugnet Keramik.

lördag 11 september 2010

Höstsysslor



Idag har jag ägnat mej åt höstsysslor. Jag har plockat in tre olika sorters äppel, innan de ramlar av träden. Piffat upp resterna av sommarblommorna med en krysantem och en vit ljung, helt otroligt att mina orangea violer blommar ännu. Samt skördat persilja, gräslök och timjan för frysen. Det känns bra.
Nu sitter jag och väntar på att bli hämtad av mina kollegor på SALT, de skall fira mej på hemligt ställe. Jag fyllde jämt i april och vi brukar hitta på något åt varandra, nu är det min tur .... känns lite spännande.

onsdag 8 september 2010

Grönt glas


Morgonsolen var stark i morse, måste passa på att fota mina loppisfyndade Talonpoika glas från Humppila. Som jag berättade tidigare så var vi på loppisrunda i Björneborg senaste helg. Det här var ett av mina fynd, jag visar flere längre fram. Brickan är med mitt eget mönster Spets.
Jag har butikspass på SALT idag och i morgon, det har varit en trevlig dag, en hel del turister ännu :-)

tisdag 7 september 2010

Leverans


Idag fick jag två stora paket med skärbrädor och brickor. Det har varit ganska urplockat efter sommaren. Nu finns det massor av olika mönster och modeller till salu på SALT.
Veckan har börjat lite segt ... igår var jag trött efter helgens resa och idag har jag provtryckt, blandat färg och packat upp skärbrädor. Onsdag och torsdag har jag butikspass. En mötesrik vecka blir det också med totalt fyra möten.
Det ser inte ut att bli så mycket tryckt den här veckan.

måndag 6 september 2010

En härlig helg


I natt kom jag hem från en underbar spelhelg på Sälgrund. Jag och två kompisar körde upp dit i fredags. På vägen stannade vi här och där, i Rauma promenerade vi i gamla stan och hittade en helt underbar liten keramikverkstad Savipaja Elukka. Inger köpte urtjusiga nya skor(på bilden). Nästa stop blev sanddynerna i Yyteri, otroligt ställe där mina kamrater simmade ... och jag tittade på. Därefter blev det Björneborg, där vi alla tre köpte skor i saluhallen! och åt en god middag. Vi hittade också en stor loppis där vi shoppade loss, vid det här laget var bilen ganska full, visar mina loppisfynd en annan gång. På kvällen blev vi hämtade med båt ut till Sälgrund. Det blev massor av fiolspel, bastu, ö-promenader med blåbärsplock och lite sömn. Vi var 12 deltagare från Karleby i norr till Åland i söder. Som lärare hade vi Ellika Frisell från Sverige och Tommi Asplund från Finland, båda två var proffsiga och trevliga.

torsdag 2 september 2010

Livat i lyan



Jag har just tryckt några meter "Livat i lyan" tyg, det skall bland annat bli sofföverdrag. På den övre bilden som är tagen av SimonLugnet Keramik finns förutom mitt tyg, järnskålar av Per-Åke Johansson och tovade äppel av Eva med bloggen Evas Äppelrike. Tyget är beställningsvara men resten finns till salu på SALT. Den undre bilden tog jag idag just före jag åkte hem från verkstan.
I natt åker jag iväg till Sälgrund i Finland på fiolkurs med två kamrater, skall bli riktigt roligt :-)