tisdag 31 maj 2011

Hej på er!


Erica har kommit hem från Härnösand, hon roade sig med att fota mig i verkstan igår. Det var så bra (tyckte hon) när jag råkade ha t-skjorta som matchade mitt tyg på väggen. Jag håller fortfarande på med tygbitar till brickor, har hållit på med det i flera dagar nu.
I kväll har det varit möten, först Musikinstitutets direktion och sedan Leader. Lite senare i kväll kommer John och Sara hem från Malmö, Elina kommer kanske i morgon, familjen växer till sommaren :-)))

måndag 30 maj 2011

Tidningsankan


Jag har varit utan stickning ett tag och det har resulterat i den här bilden, jag har rivit små bitar tidningspapper och klistrat på ett papper, därefter målat med färgpenna. Det är roligt, prova!

söndag 29 maj 2011

Penaler och sminkväskor



De minsta tygbitarna blir penaler och sminkväskor, de ännu mindre blir textilkort. Min sömmerska Carola har just sytt upp en hög fina penaler, de finns på SALT.
Vi firade kollegan Siv rejält igår, det var så roligt att det är värt pärsen idag. Jag fick en ofrivillig vilodag från både hus och verkstad, kanske det behövs.

fredag 27 maj 2011

Nya dynvar

Dynvar med "Livat i lyan" mönster är klara nu, finns till salu på SALT. De har varit slut ett bra tag, det är alltid något som är slut och det kanske är ett bra tecken.
I kväll blir det lite annat än att måla och städa, vi SALT:isar skall fira Siv som fyllt jämnt, det brukar bli en helkväll när vi är i farten...
Erica kommer hem från Härnösand idag, för sommaren, underbart :-)
På tal om annat så krånglar blogger, just nu kommer jag inte åt min blogg varken hemma eller på SALTs nya dator, bara på SALTs gamla dator. Är det någon som vet vad det beror på???

torsdag 26 maj 2011

Tomatrött!


Jag har jobbat i butiken idag med. Gick igenom våra bilder på datorn och hittade den här, fotograf är Simon från Lugnets keramik. Rött har aldrig hört till mina favoritfärger, men just nu är jag väldigt förtjust i tomatrött, altså en blandning av orange och röd. Allt på bilden finns till salu på SALT, brickorna är av min egen design.
Nu blir det målning och städning i huset som vanligt.

onsdag 25 maj 2011

Hantverkshuset SALT

Här ser ni vårt SALT hus från vattnet. Mitt arbetsrum ligger på övre våningen, jag tittar ut från fönstret till vänster på bilden. Jag ser också att vi har lite vedhögar och bråte utanför huset ... Just nu har jag fyra arbetsdagar i butiken på rad. Första dagen är avklarad, det har varit lagom mycket kunder, bl.a en hel del turister.
Ikväll har det varit husarbete varvat med fiolspel, roligt!

tisdag 24 maj 2011

Screentryck


Full rulle i verkstan med tygbitstryckning till brickor.
De kommande fyra dagarna har jag butikspass på SALT. Det är ett tag sedan senast och känns riktigt roligt, jag hoppas på många trevliga kunder.
I huset är det också full rulle kvällstid, konstigt nog tar aldrig målningen slut, sen återstår städningen ... innan flytten.

måndag 23 maj 2011

Tygbitar


I mina tyghögar hittade jag ödlorna, det var länge sen jag tryckt dem. Idag håller jag på med tyger till brickor och skärbräden. Funderar just om det passar med ödlor, kanske folk tycker de är läskiga? I alla fall blir det Månuggla, Livat i lyan, Skötbåtar, Näckrosor, Stim samt lite udda tygbitar.
Ikväll gäller målning av duschrumstaket och kanske lite spackling ... först middag hos mor och far :-)

söndag 22 maj 2011

Hemma igen


Jag har varit på resa i fyra dagar. I torsdags körde jag till Härnösand för att vara med på Härnösands folkhögskolas avslutning "Allsköns musik". Det var en 6,5 timmar lång konsert på fredagkväll/natt. Massor av fin musik och otroliga elever, Erica gjorde en strålande insats i Trollfljöten bl.a. På lördagen körde jag ner till Stockholm för att se operan Albert Herring på Kungliga musikhögskolan, där Elina var lärarinnan, det var otroligt proffsigt och roligt, jag har skrattat än idag.
Det har varit en lyckad resa, jag tycker om att köra bil + att Sverige är så vackert, det är en njutning att se sig omkring. Jag har också hunnit med en liten visit hos faster Sonja i Sundsvall, det var kul :-) Därtill blev det lite shopping och loppisbesök under färden.
Den egentliga meningen med resan var att hämta hem flickornas packningar från studieorterna, just nu finns den i vår hall ...

tisdag 17 maj 2011

Stolt och glad



Eleverna i åk.2 i Källbo skola i Godby på Åland har tryckt de här dukarna med assistans av läraren Ann-Louise Eriksson. Inspiration har de fått av mina mönster, eleverna har tittat på bilder av mina tryckta tyger. Hela skolan hade ett konstprojekt, där varje klass hade valt sin egen konstnär/hantverkare att inspireras av. Just nu är alla alster utställda i Godby bibliotek, det är en fantastiskt fin utställning. Så mycket kretivitet och fantasi, vilka förmågor!! en stor eloge också till lärarna som genomfört projektet. Jag har besökt både Medis och Folkhögskolans elevutställningar senaste vecka, men jag måste säga att den här utställningen tar priset. Däremot är alla tre utställningar klart sevärda.

En Kitty till


En ny Kitty har flyttat in på min verkstad, hon i gult. Jag fick den på min födelsedag i april av min vän Anci, hon är upphovet till de andra två också. Kittysarna imponerar stort på besökande småfolk har jag märkt (och mig med).
I verkstan pågår tryckning av "Livat i lyan" dynvar och bricktyger, ni har sett rävarna så många gånger så jag ids inte sätta in bild av dem nu.
På husfronten blir dräneringen klar idag, lite bökigt på gården bara ... fullt upp med andra ord.

måndag 16 maj 2011

Bilkudde


Ännu mera kuddar, det här mönstret ritade jag för ett år sedan. Kuddarna har gått åt, så nu har jag gjort fler, de finns både med vanlig fyllning och med styroxkulor i. Bubbla-kuddarna med styroxkulefyllning håller sig fräscha i en fuktig och kall bil. Finns till salu på SALT.
Den här veckan bli innehållsrik och spännanade, jobb, hus, resa mm. Jag skall köra upp till Härnösand för att se Ericas avslutningskonsert på Kapellsbergs folkhögskola och ta hem hennes grejor inför sommaren.

fredag 13 maj 2011

Världens vackraste kaffekoppar?



De här kaffekopparna är otroligt vackra, riktigt tunt porslin, den vackraste blåa färg, fin form, ja, de har allt. Kopparna ägs av min mamma och pappa.
Lite motgångar; en av sängarna jag köpte på Ikea rymdes inte upp genom vindstrappan, Posten Åland har retat upp mig en hel del och så har det spöregnat stora delar av dan + att blogger har krånglat.
Inget desto värre trots att det är fredagen den 13...

torsdag 12 maj 2011

Rosor och Vatten


Fler nya kuddar, den här Vattenkudden finns också med tryck på naturfärgat linne. Full aktivitet i verkstan, jag trycker mönstret "Livat i lyan", det skall bli dynvar. Vi har haft värsta sommarvärmen i flera dagar, idag har det svängt till mulet och kallt...
Ikväll vårmöte för föreningen Ålands Slöjd och Konsthantverk, på Ålands folkhögskola. Samtidigt pågår vernissage av hantverkslinjens elevarbeten, det ser jag fram emot :-)

onsdag 11 maj 2011

Hästkuddar


Just nu finns det en hel del nya kuddar på min hylla. Jag har tryckt och min nya sömmerska Carola gjort ett toppenfint sömnadsarbete.
Jag har fått en Award av Lotta med bloggen Stickstugan, Tack det känns hedrande och roligt :-) Jag rekommenderar hennes hantverkscafe på Järsö, ett riktigt mysigt ställe med smarriga bakverk, öppet 1.6-31.8 alla dagar kl. 11-19.

tisdag 10 maj 2011

Reportage i Vasabladet


I söndags var det ett stort reportage om vår utställning på Stundars i Vasabladet. Det kändes som hela mitt livs historia rymdes med i reportaget. Jag försökte länka till sidan men det verkar inte gå.
Dagen har varit innehållsrik, jag har varit tre gånger till huset, dräneringsarbetet pågår och det är endel frågor kring det. Däremellan har jag försökt jobba på verkstan. Efter jobbet; först direktionsmöte på Ålands Musikinstitut och därefter uppträdande med fiolgruppen "Polkan Går" på Medborgarinstitutets avslutning. Sedan har jag planterat amerikanska blåbär och vinbärsbuskar.
Nu återstår bara God Natt.

Liten söt tavla


F
örra veckans loppisrunda resulterade i den här fina lilla rosentavlan. Det ser ut att vara grafik och akvarell blandat? Signaturen är svårtydd, under står en finsk text, "med solens strålar till Eilaflickan". Hur som helst så gillar jag den.
Gårdagen var en prövning, jag var ensam till Ikea och handlade garderober, sängar, tvättfat, skåp, utebord mm. Ni kan ju tänka er när jag skulle passera kassan med 5 stora kärror .... och därtill krånglade visakortet (det löste sig till slut). Nu är "bara" pärsen med uppackning och montering kvar. Jag har en kraftig hatkärlek till Ikea, men ibland är det enda lösningen.

söndag 8 maj 2011

Tjusigt


Otroligt fin klänning, tyvärr passar den nog inte på mig ... däremot skulle den sitta som en smäck på mina döttrar. Jag hittade den på Marimekko blogg.
Helgen bjuder på allra bästa väder, igår grävde jag och en kompis upp rabatterna runt nya huset. Jag räddade fina stenar och hon räddade växter. Huset skall dräneras, på måndag börjar grävaren. Idag blir det fortsatt husarbete, trots att det är morsdag. Här finns inga barn hemma, jag skall fira en stund med min egen mamma (och pappa). Njut av dagen gott folk :-)

fredag 6 maj 2011

Tryckta kassar


En toppendag, börjandes med vattenjumppa! Därefter SALT-möte med champagne, vi firade allt möjligt fint, samt tog bra beslut med anledning av vårt 10-årsjubileum nästa år. Lite verkstadsjobb och nu iväg för att tapetsera på vinden i nya huset.
På bilden; en del av mina kasssar som finns till salu på SALT, bilden är tagen av vår praktikant Sofia Johansson.
I kväll blir det Öppet hus för spelmän i Önningebymuséet, alltid lika roligt.

En riktigt fin helg till er, mina kära bloggläsare :-)

torsdag 5 maj 2011

Nytryckta handdukar


Den här veckan har jag tryckt mera "Livat i Lyan" handdukar, de var nästan slut. Både jag och kunderna verkar gillar det här mönstret :-) Bilden är tagen på min verkstad; handduken är i gott sällskap med tryckskjortan, saxar, knivar och annat viktigt.
Jag måste ta nya tag i huset i kväll, om det skall bli flyttning inom maj. Det tycks vara svårt att få det sista gjort ...

onsdag 4 maj 2011

Ny plåtburk


Förra veckan öppnade Söderby Loppis på Klinten, alldeles nära mitt nya hus. Som ni förstår så blir det några besök där. Den här plåtburken fyndade jag där på öppningsdagen. Innehållet var det klassiska för gamla plåtburkar.
Kusin Christine i Sundsvall kör hårt med mig att jag borde sälja mönster till någon tapetfirma. Själv tycker jag ju att man kan hänga stora tyg på väggarna istället ;-) Visst skulle det vara kul med tapeter i egen design, är det någon av er läsare som känner till någon tapetfabrik som skulle vara intresserad av mina mönster?
Ikväll blir det fiolspel med gruppen Polkan Går, jag längtar efter att få spela fiol, det är en vecka sen sist.

tisdag 3 maj 2011

Inspiration



Stundars rymmer hur mycket inspiration som helst, här är bara ett litet smakprov. I flera hus finns otroligt vackra tapeter, tryckeriverkstaden var lockande med alla typer och spännande tryckpressar. I lanthandeln finns vackra kannor på rad, tyvärr inte till salu ... i Hemmergården finns en hel del intressant konst och i fähuset står den charmiga stolen. För att inte tala om alla inspirerande hus och gårdar!
I Gros butik finns en del av mina textilier till salu under utställningstiden, alltså fram till 15 juni.

måndag 2 maj 2011

Utställningen på plats







Nu är jag hemma igen från resan till Stundars, trött men nöjd efter några intensiva dagar. Utställningen blev riktigt bra, mysigt utställningsutrymme (fähuset), särskilt flisgolvet. Vi (keramikern Peter Winqvist och jag) har blivit otroligt väl omhändertagna av Peter Båsk, han har visat oss runt och berättat om verksamheten. Stundars är ett imponerande ställe på alla vis, för att inte tala om det otroligt vackra bostadsområdet med gamla hus, som ligger strax intill. Särskilt roligt var det att träffa två av mina bästa vänner från skoltiden i Vasa.
Tack alla ni som kom till vernissagen och Tack för alla uppmuntrande kommentarer i bloggen :-)

Utställningen pågår tom 15 juni. Jag rekomenderar verkligen ett besök på Stundars, där finns mycket fint att se och uppleva.