söndag 31 juli 2011

Husligheter


Idag har jag haft en hemmadag, något mycket ovanligt denna händelsefyllda sommar. Igår var det bärplockardag, jag och en kompis plockade först varsin hink blåbär och sedan varsin hink svarta vinbär. Det finns bra med blåbär i våra åländska skogar i år. Nu har jag just kokat saft av vinbären, flaskorna står och kallnar på diskbänken. I bakgrunden en bricka med mitt eget lökmönster.
I kväll är jag bjuden på middag, därefter blir det fiolspel :-)

måndag 25 juli 2011

Färgstarkt


Det är verkstan som gäller den här veckan med. Jag har just tryckt en hög disktrasor, vet inte om det är en bra idé, det finns roliga disktrasor överallt... Nytryckta dynvar med "Lyckliga Fåglar" och "Skötbåtar" finns till salu på SALT nu.
Just nu övar The PeeGees i mitt hus, jag sitter och bloggar till ljuva toner. Båda döttrarna spelar med i bandet.

lördag 23 juli 2011

Lyckodynvar


Jag har tryckt en hög "Lyckliga Fåglar" som skall bli dynvar, de är just nu hos min duktiga sömmerska Carola. Jag har varit riktigt flitig hela veckan men idag blev det lite oplanerad semester, en härlig dag från början till slut. Träffat underbara människor ;-), simmat, spelat fiol, umgåtts med mamma. Känner mig lika lycklig som fåglarna.

torsdag 21 juli 2011

Drömmar


Nya dynvar med Skötbåtar är på gång, de är tillfälligt slut i på SALT. Mönstret är ca 20 år gammalt, men säljer fortfarande bra.
Riktigt skönt att vara i verkstan efter allt flängande hit och dit, jag jobbar och dagdrömmer samt njuter av stillheten och havsutsikten. Den nedre bilden är utsikten från mitt rum, tagen av någon av mina kollegor under Sjödagarna (vem?)
Kvällen skall jag tillbringa hemma i lugn och ro :-)

tisdag 19 juli 2011

Nya färger

Mellan alla fiolkurser, stämmor och andra sommarnöjen har jag hunnit trycka kissekattor i nya färger. Kattorna finns till salu på SALT, i lime, blåturkos, rosa och orange. SALT har öppet Vard.10-18, Lörd.10-15, Sönd.12-15.

måndag 18 juli 2011

Mera skärbrädor


Jag har inte riktigt hunnit med bloggen senaste veckan. Det är så mycket som händer på sommaren :-)
Jag fick leverans av skärbrädor och brickor förra veckan, bl.a de här mönstrena.
I torsdags for vi till Kaustby på folkmusikfestival och kom hem i natt. Som vanligt så har vi haft det jättebra på alla sätt och vis, härlig musik och trevliga människor. Idag och i morgon är jag på jobb i butiken, lite trött och sliten men glad och nöjd.

tisdag 12 juli 2011

Sjökvarteret


Ett av sommarens nya vykort. Fotograf är Simon från Lugnet Keramik, jag har formgivit kortet.
I morgon drar Sjödagarna igång i kvarteret och pågår onsdag-söndag. Det är verkligen årets höjdpunkt på SALT. Välkomna!
Just nu har jag släktingar från Sundsvall på Åland, håller på att förbereda middag till ikväll, roligt :-)

söndag 10 juli 2011

Mina vykort


Nya vykort har nyss anlänt från tryckeriet, just nu har jag de här fem vykorten med mina mönster, finns till salu på SALT. Vi har också producerat några nya vykort med motiv från Sjökvarteret.

fredag 8 juli 2011

Semester och Sjödagar


Ni tror säkert jag jag glömt bort att jag har en blogg. Så illa är det inte, jag har haft semester från det mesta. Först var jag på en fiolkurs och festival i norra Finland och strax efter jag kommit hem så for jag till Bingsjöstämman i Dalarna. Jag har rest med en kompis och vi har kört bil överallt. Det har varit alldeles underbart på alla sätt och vis.
Lördag-söndag-måndag-onsdag har jag butikstur på SALT, det blir inte så mycket verkstadsjobbande den här veckan heller. På onsdag börjar Ålands Sjödagar i Sjökvarteret, det är årets intensivaste vecka.
Bilden tog jag i Dalarna på ett litet café, det var så enkelt och fint med gardinkappor klippta i papper.