fredag 26 augusti 2011

Rävkuddar

Några nya "Livat i lyan" kuddar på min hylla på SALT. Jag har för tillfället butikspass torsdag-fredag-lördag, det är tråkigt nog inte så mycket turister längre.
Jag har två av "barnen" hemma ännu, inom nästa vecka åker de också iväg. Sen skall jag ta i med nya tag och försöka få klart i huset. Ingenting har blivit gjort under sommaren, det har varit så mycket annat intressant på gång.

fredag 19 augusti 2011

Stimdynvar


Nu har jag tryckt en hög Stimdynvar. Stim mönstret finns sedan tidigare på kökshanddukar och löpare. Det har varit en produktiv vecka, jag har fått en hel del gjort.
Kvällarna har också varit fulltecknade med allt möjligt trevligt. Ikväll har vi avskedsmiddag för Erica som far till Härnösand för fortsatta studier på söndag.

tisdag 16 augusti 2011

Höstens handdukar


Nu har jag tryckt en hög Krusbärshanddukar på naturlinne, i en ny färgställning för hösten. Kökshanddukar som finns till salu just nu: Blåbär, Äppel, Grankvist, Skötbåt, Stim, Livat i lyan och Krusbär.
Igår kväll var jag för andra gången i år till skogs och plockade en hink blåbär, lingonen börjar också mogna. Nu är problemet det att jag endast har ett litet frysskåp i mitt hus, måste nog fundera på att köpa en frysbox.

onsdag 10 augusti 2011

Trefärgstryck




Jag har just tryckt en beställning med "Månuggla", det skall bli gardiner tror jag :-) Här visar jag tyget efter varje färg.
Idag har det varit riktigt höstväder, känns lite vemodigt att sommaren verkar vara slut. Men jag har alltid gillat hösten så nu väntar ännu en härlig tid.

tisdag 9 augusti 2011

Handtryckta disktrasor


Nu är verkstan nystädad och fin, det känns bra att komma igång igen efter alla sommaraktiviteter. Idag har jag tryckt mera disktrasor.
Kvällen har varit innehållsrik, först har vi firat våran Sara (Johns flickvän) med middag och tårta. Därefter har jag haft en mysig kväll med bl.a fiolspel.

lördag 6 augusti 2011

Just nu




Några bilder som jag tog i veckan från mina hyllor och bord i butiken. Julimånad har varit intensiv på alla vis, vi har haft mycket kunder på SALT. Vi har sommaröppet till och med 14.8, vilket betyder; Vard.10-18, Lörd.10-15, Sönd 12-15.
Igår tog jag ledigt från verkstan, det var sommarens kanske sista riktiga sommardag, en helt underbar dag på en härlig strand med bästa tänkbara sällskap.
Idag stundar årets spelmansstämma i Önningeby, start kl.14 för spelmän och kl.18.30 börjar konserten för allmänheten, Kom dit ni som gillar folkmusik och mysig stämning :-)

måndag 1 augusti 2011

Blåbärstider


Förra veckan tryckte jag Blåbärslöpare i den här färgställningen, de har haft röda blad förut. Carola, min effektiva och duktiga sömmerska har sytt dem i helgen. Löparna finns nu till salu på SALT.