måndag 26 september 2011

Butiksvecka


,
Den här veckan jobbar jag i butiken på SALT, måndag-lördag.Vår praktikant Marja jobbar sista veckan hos oss, vilket betyder att jag kan jobba lite i min verkstad också, eftersom hon sköter butiken med glans. Det har varit otroligt lyxigt och roligt att ha Marja i butiken.
Bilden är tagen vid kassadisken just nu. Tyget är mitt tryck Drömträdgård, lapptäcket är gjort av Diddi Svartsjö och de små väskorna är gjorda av Gerd Lindblom. En färgglad helhet som förstärks av våra vackra presentband. Som ni förstår så gör vi vackra paket på SALT :-)

onsdag 21 september 2011

Gula lökar på tyg

Idag har Löktyget fått två färger till, gult och orange. Det är ganska häftigt, löken är över 50 cm hög. Dessutom har jag hunnit fylla och sy ihop en hög med Kissekattor.
Ikväll har det blivit fiolspel och lite uppredning i flyttlådor. Flyttlådor kommer jag nog att ha i många år framöver ...

tisdag 20 september 2011

Röda lökar på tyg

Gårdagen gick åt till att återhämta sig efter årets Skördefest, som blev riktigt lyckad.
Idag har jag tryckt ett stort löktyg, första färgen. Det blir fortsättning i morgon med en eller två färger till. Tyget skall vara blickfång i en mässmonter. Dessutom har jag städat upp i verkstan och det känns bra :-)

fredag 16 september 2011

Skördefest

Årets Skördefest på Åland har startat i dag. Vi på SALT har öppet fred-lörd kl.10-21 och söndag kl.11-15.
Café SALT håller öppet på övre våningen.
Jag har tryckt en ny kökshandduk "Skörd" som jag säljer till skördefestpris under helgen för 14 euro, normalt 17 euro.
I morgon lördag demonstrerar jag tygtryck kl.13-15.
Båda kvällar har vi musikunderhållning i cafét.
Välkomna!

söndag 11 september 2011

Mjölkkannor på rad





En intensiv helg är strax över. Igår deltog jag i en krokikurs, det var intressant men även svårt. Idag har det varit full fart, bland mycket annat; lingonplockning. Förra veckan fick jag lite ordnig i mitt nya kök. Jag skruvade upp några hyllor, det blev genast betydligt hemtrevligare. Det finns en hel del att göra än, hoppas kommande vecka bjuder på rejält med energi.
Brickorna som syns på bilden är ur min egen produktion.

tisdag 6 september 2011

Blåa krusbär

Nytryckta Krusbär i blått och turkost, tyg till en kuddbeställning. Krusbären är ett av mina egna favoritmönster fortfarande. Snart skall jag trycka "Livat i lyan rävarna" på bomullstyg, det är också en beställning.
Idag är det värsta höstvädret, mörkt, blåsigt och regnigt.

lördag 3 september 2011

Glada tygbitar

En vecka har gått i rasande fart igen. Jag har tryckt en hel del tygbitar till brickor och skärbrädor, de är också ivägskickade för laminering. I tisdags körde jag Elina och pojkvännen till Stockholm och i onsdags for John med flickvän också till Stockholm. Sommaren har varit hektisk, alla tre "barn" hemma periodvis, samt pojk och flickvän och en hel del kompisar. Nu är det lugnt och tyst i huset, jag hoppas få inspiration att få färdigt här hemma.