tisdag 29 november 2011

Stort urval handtryckta dynvar


Urvalet av dynvar är riktigt bra nu. Jag har just tryckt Fålar och Änglar, dessutom finns Månuggla, Lyckliga Fåglar, Stim och Skötbåt på min hylla på SALT. Nytt är ett dynvar med en katt på, det blir klart under veckan.
Helgen tillbringade jag i Härnösand med opera, där yngsta dottern Erica gjorde en strålande roll. Det var en riktigt trevlig resa, värd varenda kilometer (ca 1000km). Som ressällskap hade jag min kompis Inger.

fredag 25 november 2011

Adventstid


Lilla Jul stundar i helgen, det är något som vi firar i Finland (och på Åland) lördagen innan första advent. 
Äppeltyget har jag tryckt till en kompis, det skall bli julgardiner. Ganska vågat med rött och grafitgrått, men så är det en tuff kvinna också ;-) 
Vi har julskyltat på SALT i veckan, det är riktigt stämningsfullt och fint nu. En riktigt mysig helg till er alla!

tisdag 15 november 2011

Glad av surkål

Under hösten har jag gjort en hel del surkål. Förra hösten hade vi på SALT en kurs med Larissa från Ryssland, hon lärde oss hur det går till. Jag har märkt att jag mår otroligt bra av en daglig dos surkål, gott är det också.
Den här bilden tog sonens flickvän av mig hemma i köket förra veckan.
Som bäst har jag butikspass i fyra dagar på SALT. Det blir altså inte så mycket tryckning denna vecka.

lördag 12 november 2011

Nya grytlappar

Nya grytlappar finns på SALT, både med Äppel (bilden) och med Stim (fisk). Jag har ritat mönster samt tryckt och min proffsiga sömmerska Carola har sytt.
Ikväll blir det utgång med kompisar och i morgon firar vi fars dag här i Finland.

onsdag 9 november 2011

Lager av löpare


Nu har jag många olika löpare till salu på SALT. Granlöparen på bilden finns i grått tryck på vitt linne och vitt tryck på naturfärgat linne. Den finns också som duk med grått tryck på vitt linne. Dessutom har jag löpare med röda Kottar, Blåbär i två olika färgställningar, Äppel i rött och några mönster till. Skålen är gjord av Lugnets Keramik.

söndag 6 november 2011

Köksfröjder








 
Det har blivit en del köksbestyr i helgen. Jag har bakat blåbärskaka, bullar och tårta. Vi passar på att fira Ericas 21 årsdag eftersom hon är hemma på lov.
Mina favoritbullar: 200gr smör, 5dl mjölk, 15dl mjöl, 50gr jäst, 1/2tsk salt, 8 gr kardemumma, 1 ägg (+ett till pensling). Fyllning: ca 100gr smör, kanel och socker.
Jäsning: degen 30min och bullarna 30min.
Gräddning: 250grader ca.8 minuter.
Skärbrädor och bricka ur min egen produktion

fredag 4 november 2011

Röda rosor

Fredag igen ... tiden går väldigt fort, kan det vara åldern eller är det ett tecken på att man har roligt? 
De här Rosengardinerna tryckte jag till en kund för ett par veckor sedan, här fotade i ett av mina verkstadsfönster. Jag har tryckt massor av löpare och Hjärtehanddukar, just nu håller jag på med dynvar. Fullt upp med andra ord. 
Den här veckan har jag dotter Erica hemma på höstlov, alltid lika roligt :-)
Tusen Tack för alla uppmuntrande och fina kommentarer, både kusiner, Anna, Eva, Madde, Jag blommar-Maria, Gerda-Thyra, Re-dizain, Hanna, Birgitta och alla ni andra. Jag blir så glad! Själv har jag haft dåligt med tid att besöka bloggar och kommentera, jag har så mycket på gång.