lördag 25 augusti 2012

Hemma hos ...

En kväll i somras var jag och min kompis hembjudna till en "gammal" kund och även vän. Vilken upplevelse, ett fantastiskt färgstarkt och kreativt hem. Det kändes nästan overkligt att se så mycket av mina egna alster och många gamla mönster som jag glömt bort. För att inte tala om hennes egna väggmålningar, tavlor och renoverade möbler. Jag blev riktigt full av inspiration.
Det härligt välkomnande blåa köket, där vi blev bjudna på godsaker:-) På soffan mina örngott; Ros, Äppel, Fjällko, Skötbåt och Blåbär. På bordet löparen Blåklint.
Fotomontage av två dörrar i huset. Till vänster på väggen mitt tryck Längtan och på dörren Storm. På dörren till höger trycket Får.

Farstun med rullgardiner av mitt tyg Lyckliga Fåglar, snyggt och praktiskt, sydda av ägarinnan.
Köksbänken med bl.a skål från Lugnets keramik och mina skärbräden; Äppel, Blåklint och Lökar.
 
 Ett riktigt gammalt tryck, det här tryckte jag för ca 15 sedan, hade själv glömt bort det.

 
 Vinden med den fantastiska soffan och ett vackert slagbord. Sofftyget med Krusbär har jag tryckt, även kuddarna Maja och Ros. På väggen hänger tyget Lamm.
 
 Sländor, ännu ett gammalt mönster, här på ett örngott.
 
Camilla Björklunds fina bänk, ovanpå kudden Trip. Mitt tyg Fågelfri hänger ovanför.












onsdag 8 augusti 2012

Hej :-)

Hej, jag har bytt profilbild, den togs i våras då sticktröjan ännu behövdes ... snart får jag väl dra på den igen. Kuddarna finns till salu på SALT.
Efter 10 dagars semester är jag på jobb i butiken igen, riktigt roligt idag med mycket folk.
I morgon stundar trippelfödelsedagskalas i familjen :-) Därefter blir det butiksturer igen.












fredag 3 augusti 2012

Blåbärshögtiden


Jag har haft semester den här veckan. Det har varit skönt, tagit det lugnt, plockat blåbär och svarta vinbär, bakat hemvete(två gånger...) Vi har varit på bilfärd runt Ålands vackraste vägar. Bland annat på visit till Kastelholms Gästhamn som numera drivs av min kollega Eva-Len och hennes man Bror-Yngve, fantastiskt ställe.
Muggen är en gammal Arabia, fyndad på loppis. Kökshandduken är mitt eget Blåbärsmönster, som för övrigt strax är slutsålt, jag måste kanske gå på jobb igen :)