måndag 21 januari 2013

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne



















Idag blev jag klar med ett Krusbärstryck på halvlinne, det skall bli överdrag till en kökssoffa i Stockholm, tyget räcker till något annat också eftersom det är 6 meter. 
Jag har nystädat i verkstan, det kanske inte syns på bilden, men det känns så mycket roligare att jobba nu.
Vi har haft strålande solsken i fyra dagar på Åland :-) helt otroligt!! I helgen blev det härliga ispromenader.

onsdag 16 januari 2013

Stolparad

















Härom dagen var jag till Möbelreturen på Åland, hittade pallen i mitten. Som ni ser så passar den bra med mina kompisar från förut, fyndade på Lions loppmarknad under 80-talet för någon mark/st. Just vad jag behöver i min verkstad; en skrivbordsstol, en gäststol och en hög pall som passar vid stora tryckbordet. Dessutom har jag en soffa (ifall jag behöver vila) och en kökspall från Ikea. 
Jag har städat verkstan klart inför det nya året, nu är bara att jobba. Idag och i morgon har jag butikstur på SALT, det är ganska lugnt och lite tråkigt så här års. Vilket betyder tid att fundera hur vi skall utveckla företaget på bästa sätt. Från och med den 19.1 kommer vi att sälja färskt bröd från Johannas hembakta varje lördag från kl.10. Allt hon bakar smakar gudomligt.

torsdag 10 januari 2013

Reslutatet





Under hösten gick jag på en illustrationskurs för barnböcker tillsammans med min dotter Elina. Det var verkligen roligt, jag blev riktigt sugen på att illustrera en bok på riktigt. Lärare var Hannamari Ruohonen, hon är inspirerande och trevlig. Jag valde en saga av H.C Andersen; Det är riktigt sant. Den handlar om skvaller som växer och växer, från att ha startat med en liten fjäder handlar det till slut om flera döda hönor.
Just nu är illustrationerna från kursen utställda i gången vid hälsocentralen i Mariehamn, i mitt fall är det kopior av originalen.
I verkstan håller jag på med den årliga städningen, blir ganska mycket rådd på ett år.....

torsdag 3 januari 2013

Blå inspiration

Det känns alltid lika härligt med ett nytt spännande år. Nyårsaftonen var riktigt lyckad, Tack alla :) 
Jag hoppas få inspiration till några nya mönster under året.
Vardagen på SALT är här, jag håller på att städa mitt arbetsrum, eller verkstan som jag kallar det. Det är otroligt vad jag har "råddat" till det under julruschen ...
Bilden är mitt gamla Rostryck i blått som gardin, känns bra med blått efter allt rött.