onsdag 24 april 2013

Morgonsolen












I morse sken solen, så här såg det ut på köksbänken här hemma. Några fina uteblommor och ett underbart grönt durkslag som jag fick på födelsedagen, därtill kryddor som stormtrivs och en bricka med mitt eget "Spets"mönster. Just nu älskar jag grönt mer än vanligt och längtar efter årets första nässlor.

tisdag 23 april 2013

Salta kvinnor















Vi hade fotografering på SALT för några dagar sedan. Från vänster: Titti, Siv, Gunilla, jag, Ilse och Maria. Maria har just börjat hos oss, hon efterträder Eva-Len som slutat för att koncentrera sig på Kastelholms gästhamn, Eva-Len kommer att fortsätta sälja sina saker hos oss. Maria jobbar med reklam och grafik.
Jag jobbar på för fullt i verkstaden, det har varit mycket tryck av mitt nya mönster Fröjd, jag måste säga att det är en fröjd att trycka det. Just nu har jag butikspass onsdag och torsdag, hoppas på många besökare i butiken.

måndag 8 april 2013

Tantvarning?


















För ett par veckor sedan hittade jag den här tavlan på Söderby Loppis, som numera huserar mitt på Torggatan i hjärtat av Mariehamn. Ett ställe där man kan hitta allt möjligt och omöjligt, rekommenderas varmt.
Jag gillar tavlan riktigt mycket faktiskt! Härliga färger, tjocka smetiga penseldrag, sliten guldram, djup och lagom tantig. Jag tog tavlan på prov och har inte varit in och betalat den ännu ... fy på mej. Får skylla på påsk, solsken, förkylning osv, nu när jag berättar att den hänger på väggen måste jag fixa betalningen snarast :-)
Samtidigt skall jag berätta att min dröm är att börja måla blomtavlor i olja, tycker bara att jag är lite ung ännu.

onsdag 3 april 2013

Vilken Fröjd!



























Efter moget övervägande har jag bestämt mig för namnet Fröjd på mitt nya mönster. Jag fick ca 15 förslag på namn och de flesta röstade på Fröjd. Tack Ida L-H för det fina namnet. Här har jag tryckt mönstret på ett förkläde i grönt, finns till salu på SALT.
På den undre bilden har jag gjort ett collage av bilder hemifrån; samlingen av turkosblått glas, sovrumsgardinerna med mina Krusbär, en fin krukväxt, påskägget jag fick av Anna och sängen.
Påsken är över för det här året, det blev en riktigt härlig helg, Tack alla inblandade :)