måndag 30 september 2013

Oktoberplaner





















Måndagstrött ... efter en händelserik helg bestående av både trevlig kräftskiva med mycket musicerande, jobblördag och intensivt familjeliv. Trots det har jag lyckats städa verkstan idag, i morgon drar julproduktionen igång. Det blir "Fröjd" i både turkost och rött, på skärbräden, brickor, handdukar, kassar, löpare mm.
På bilden Fröjdlöpare i svart samt Mia Englunds keramikskål, fotograf är Simon från Lugnet Keramik.
Jag önskar er läsare en fin start på oktober.

onsdag 25 september 2013

Hej på er!













En rolig och stressig vecka är över. Skördefesten var helt fantastisk, från att ha ösregnat hela veckan blev det mirakulöst fint väder både på fredagen och i synnerhet på lördagen. Massor av trevliga människor kom till Sjökvarteret.
Den här veckan har börjat med ledighet, som jag tillbringade med Elina och Ludde på loppisar. Det blev en del fynd för dem, inte så mycket för mig, kan bero på att jag har ganska mycket fynd redan ...
I morgon börjar verkligheten på verkstan igen, nästan alla dynvar är slutsålda och sen börjar julproduktionen. 
Bilden: Jussis vackra handblåsta kanna och min lilla Fröjd-bricka, i en supermatchande grön färg.

tisdag 17 september 2013

Inspiration Helsinki

 
En härlig helg i Helsingfors med masssor av inspiration. Det var strålande väder, kanske sommarens sita dagar. Vi bodde på Hotell Katajanokka som var mysigt trots att det är ett gammalt fängelse. Underbart god mat; muikkor med tillbehör på Savotta, kaffe med finlands godaste munkar och köttpiroger på Salutorget, rosévin på Café Jugend. Lördagskvällen på Storyville med dans till Jussi&the Boys var också en upplevelse. Dessutom hann vi med en hel del hantverksbutiker, Marimekko, nya Musikhuset och hantverksmässa i Gamla Hamnen på söndagen. Jag rekomenderar er alla en weekend i Helsingfors, det finns massor att se och uppleva.
Nu är det full rulle på verkstan inför helgens Skördefest.
Beträffande förra inlägget så fick jag mellan 60-70 kommentarer på Facebook och 6 st här i bloggen. Nr.1 från vänster vann, men nr.3 (den blåa) kom på god andra plats. Jag håller just på att trycka även blåa Skördefesthanddukar och några kassar är redan klara.
Och Maria B och alla andra bloggläsare, om ni kommer till Mariehamn och SALT så fråga efter mig i kassan så kan vi säga hej :)

torsdag 12 september 2013

Vilken handduk är snyggast?


Nu har jag tryckt ganska många meter med mitt nya mönster. Mönstret får heta Skördefest, eftersom det är klart lagom till årets Skördefest. Jag har tryckt kökshanddukar i grönt/rött på både vit och linnebotten samt kassar i grönt/rött , enbart grönt och turkost/orange, dessutom några väggbonader/löpare. Jag skall trycka lite mera handdukar, frågan är bara vilken av dessa tre varianter som blir populärast? 
Kökshandduken i grönt/rött på linnebotten kommer att säljas även på Smakbyn under Skördefesten.

onsdag 4 september 2013

Nytt mönster tar form





















Jag har ritat ett nytt mönster till Skördefesten på Åland 20-22.9. Namnet på mönstret får bli Skördefest tror jag, om ingen av er läsare har en bättre idé. Ni får se mönstret så småningom, jag är nöjd med det. Bilden tog Simon från Lugnet Keramik häromdagen när jag tryckte för fullt. Idag och i morgon är det butikspass som gäller, idag har det varit en hel del turister.
Igår rymde jag från verkstan för att tvätta mattor, så skönt och soligt med en härlig utsikt över havet. Inte mycket slår tallsåpsdoften av nytvättade mattor.