måndag 27 januari 2014

Sopptider









En helt vanlig vecka i januari har börjat, i morgon och på onsdag har jag butikstur på SALT. Det är lugnt i butiken, jag får beväpna mig med en stickning. Idag har det varit kallt och blåsigt, perfekt soppväder. 
På bilden; mitt tyg Stim, soppskål och skål från Lugnet Keramik

tisdag 21 januari 2014

Plocka ur diskmaskin











Turkos tisdag! Hemma med bokföringen idag, lätt att komma av sig med disk. tvätt och annat pyssel... 
Överst favoritmuggarna, från vänster Judys keramik, Lugnets Keramik, Arabias Tema och Judys igen. 
Underst mitt senaste loppisfynd, jag hittade assietterna på loppisen ovanför Ann-Gerds Antik för ett par veckor sedan, kommer inte ihåg vad den heter. Hur som helst så är det 6 st fina Arabia assietter, med ett för mig okänt mönster för 2€/st. De passar finfint till allt turkost som finns i skåpen. Jag hittade ett par "måste ha" saker på Ann-Gerds också, bl.a en italiensk "köttbullsnypa" och en hemlig sak som skall bli 25 årspresent. 
Ta vara på tisdagen!

måndag 20 januari 2014

Inredningsuppdrag













Idag har min kollega Ilse och jag satt upp våra textilier i ett rum på sjukhuset. Ilse fick det roliga uppdraget att inreda ett speciellt rum på ÅHS, hon frågade om jag ville samarbeta med henne, jag tackade naturligtvis ja :)
Det känns riktigt bra, vi är nöjda och personalen verkar glad.
Mitt mönster heter Spets och har några år på nacken, jag har tryckt det i nya färger speciellt blandade efter Ilses garn. Ilses väggtextil är vävd i silke och bananfiber.

torsdag 16 januari 2014

Brodöserna på SALT

Jag varit lite slö med både Facebook och bloggen några dagar. Måste erkänna vad det bror på; jag har blivit med Iphone, börjat med Instagram och dessutom köpt nytt Photoshop till datorn  ... Följ mig gärna på Instagram, jag heter anngranlund där.
Bonaden har vi broderat tillsammans på SALT, jag har designat den och vi har alla broderat turvis under året. Den hänger i vårt kafferum och nästa bonad är redan under planering.

torsdag 9 januari 2014

Ordning och reda











Verkstadsstädningen pågår, idag har jag hittat skrivbordet och städat bokhyllan. 
Ute är det jämngrått och småregningt som vanligt.
SALT pågår julutsopning, i morgon skall jag skylta om och på lördag har jag butikspass. På lördagarna har vi färskt bröd från Johannas Hembakta, mums.

tisdag 7 januari 2014

Burkar i olika färger och former










En av mina bästa julklappar, fågelplåtburken ritad av Arne Bentsen i Danmark ca 1970. Burken har fått flytta in bland mina andra burkar på verkstan. Jag fick flera fina julklappar, bl.a en snygg Vintageradio, boken Syster Lycklig, en ovanligt snygg reflexväst, bastudroppar och Elisabeth Ardenkrämer bland annat trevligt och nyttigt.
Verkstan befinner sig i kaos efter julruschen, idag har jag påbörjat årets städning, när det är klart skall jag visa er lite bilder.