tisdag 21 april 2015

Sol idag

Vilken underbar dag, solen skiner och arbetet flyter på. Äntligen kan jag trycka igen, det är nu 9 veckor sen jag bröt handleden, börjar med lite mindre mönster. Det blir Skötbåtar, på dynvar, handdukar och kuddar, de har varit slut ganska länge. 
Lugnet Keramiks fina muggar passar även som blomkruka :) förutom att de är fantastiska att dricka morgonkaffet ur varje dag. Jag älskar pärlhyacinter, de är så anspråkslösa och enkla samt påminner om min mormors trädgård i Vasa. 
Ha en riktigt inspirerande dag!

lördag 18 april 2015

Tjärmarknad idag!


Idag kl. 11 - 16 går årets Tjärmarknad av stapeln i Sjökvarteret. På SALT har vi caféet öppet på övre våningen, vi serverar bullar och småkakor samt ciabattor med ost och skinka från Johannas Hembakta. Vi har flera erbjudanden, bl.a Mariehamnskalsonger för 22€ idag, annars 30€.
Ute säljs det fin daltjära, grillkorv mm. Niskas pizzeria öppnar för året. Välkomna, våren är här! 

lördag 4 april 2015

Påsklördagen

Påsken pågår som bäst, en rolig högtid. Igår var vi ett gäng som målade ägg på ukrainskt vis, vår familjs bevis i bilderna ovan. 
Ikväll blir det påskmiddag, jag håller på och kockar som bäst. Det blir egengravad lax med rökt svartpeppar, gäddfärs av finfina gäddor från Lumparn (Tack till fiskarna), rostbiff marinerad med vitlök, rosmarin, timjan, lime och olivolja därtill potatis, sallad och tzatziki. Till efterrätt havtornskräm med vitchokladmousse. 
Min trappa på nedersta bilden, det jättefina betongägget har jag fått i present. 
Allt utom vädret är på topp. Ha det bra i stugorna och njut av påsken. 

torsdag 2 april 2015

God och Glad Påsk


En riktigt skön påsk önskar jag till er, alla mina bloggläsare. Själv har jag fått hem mina flickor från studieorterna, medan sonen med flickvän är på resa. 
Min brutna handled värker inte längre och jag har börjat arbetsträna, har tryckt disktrasor med liten lätt ram och det gick bra. En hel del träning återstår för att få tillbaka rörligheten, jag får proffshjälp med det, vilket jag är oerhört tacksam för. 
Här hemma skall vi ägna oss åt ukrainsk äggmålning en dag, det är så roligt :) umgås, äta god påskmat och förhoppningsvis får vi någon solig dag också. 
SALT har öppet på påsklördagen kl.10-14. Disktrasorna på bilden finns till salu på SALT.