torsdag 23 juni 2011

Mitt i sommaren


Jag har fått en handgjord mässingsvas i inflyttningspresent av en vän idag. Den passar otroligt bra till samlingen av mässingsljusstakar.
Bilden är inte speciellt sommaraktig, det är inte vädret heller, det är regn, blåst, kallt och dystert ute.
Midsommar firar vi på en stuga i södra skärgården. På midsommardagen åker jag på semester en dryg vecka med en kompis. Det blir fiolkurs och folkmusikfestival i Haapavesi i norra Finland. Jag kommer med reserapport i bloggen sen.

tisdag 21 juni 2011

Fiskfabriken i gång



Senaste trycket är Stim, det finns bara någon Stimlöpare kvar i butiken. Nu finns en hög färska löpare hos sömmerskan. Innan veckan är slut ligger de i butiken.
Här hemma är det fullt av ungdomar, sång, fiolspel och liv. Det är härligt :-)

lördag 18 juni 2011

Morgonljus


Bilden tog jag tidigt i morse i mitt nya hus/hem. Jag har nu sovit här två nätter, det känns riktigt bra även om det är rörigt överallt. Fönstret är i mitt sovrum, tyget har jag naturligtvis tryckt själv. Vädret här på Åland har varit lite si och så den här veckan, mest mulet och regn ... hoppas på sol till i morgon.

torsdag 16 juni 2011

Butiksdagar

För tillfället har jag butikstur på SALT, onsdag-lördag. Vår sommaranställda har börjat, roligt att vara två i butiken. Bilden är en del av en butikskyltning, min Näckroslöpare, glaskanna och ägg från Jussis, keramikfat från Lugnet Keramik samt servetter designade av Kjell Ekström.
På kvällarna håller jag på med gardiner och gardinstänger.
Mina döttrar har konsert ikväll i Kastelholms slott kl. 19. Det blir klassisk sång med pianoaccompanjemang.

måndag 13 juni 2011

Krusbärsdrömmar


I dag blev kökshanddukarna med Krusbär färdiga.
Jag har hälften flyttat nu och om det inte börjar regna så flyttar vi resten i kväll. Innan veckan är slut är jag stadsbo :-)

söndag 12 juni 2011

Glasburkar


Mina favoritglasburkar från Iittala står på en duk i egen design. Nu väntar alla saker på att packas ner i lådor, idag påbörjar jag äntligen flytten till mitt nya hus. En rörig vecka väntar, kanske flera...

torsdag 9 juni 2011

Nya glada handdukar


Nu finns det även Månuggla på kökshanddukar. Idag började jag trycka handdukar med Krusbär, fortsätter i morgon.
Efter verkstadsjobbet har jag målat en del i huset och klippt lite gräs. Därefter varit på Emmaus invigning av nya butiken i Godby. Elina med kompisar spelade där och jag lyckades fynda lite smått och gott. Typiskt att vi får en ny loppis till byn nu när jag skall flytta ...
För er läsare som bor i Sverige och Finland kan jag berätta att det är Ålands självstyrelsedag idag, vi firar lite extra eftersom det är 90 årsjubileum.

onsdag 8 juni 2011

Uggledynvar klara

Nu är dynvaren med Månuggla färdigtryckta och fixerade, de finns till salu på SALT.
Jag skall just smita från verkstan till huset, längtar efter att få klart där snart. Det är otroligt varmt på Åland idag :-)

tisdag 7 juni 2011

Högar


Ibland känner jag mig omgiven av högar överallt (eller för det mesta). Just nu håller jag på med strykhögar i tvättstugan. Så gott som alla dynvar är av egen produktion, roligt att se gamla mönster.
I verkstan trycker jag Månuggla, både på dynvar och handdukar.

måndag 6 juni 2011

Sommardag

På verkstan är det diversearbete som gäller, idag.
Helegen har varit fin, vi har varit på två studentdimissioner, varav jag var "kökspiga" på den ena, det var roligt.
Husrenoveringen går på sista versen den här veckan, det går undan när alla barn inklusive en flickvän jobbar på :-)
Bilden är tagen här i sjökvarteret förra sommaren av Simon från Lugnets Keramik.

torsdag 2 juni 2011

Grönt är skönt


Veckan har gått i ett rasande tempo. Alla "barn" har kommit hem från sina studieorter, fullt upp på verkstan, möten och husjobb. Husrenoveringen är verkligen inne på slutrakan nu, det blir flytt snart.
Vasen/muggen på bilden hittade jag på loppis i Gävle under min Härnösandstrip förra veckan. Skön grön färg som passar perfekt för spansk körvel.