fredag 22 maj 2015

Köksfröjder


Nu finns det grytlappar och handdukar med Skötbåt, Blåbär och Stim.
Vi har haft en språkpraktikant från Medis svenskakurs de senaste fyra veckorna på SALT. Effie från Grekland har hjälpt till överallt, i butiken och i min verkstad. Hon har varit en otrolig tillgång och glädjespridare, vi saknar henne redan. 

onsdag 20 maj 2015

Åländskt hantverk på Youtube

Vår nya SALT-film är klar! Här får ni titta in i vår butik samt våra arbetsrum.
Filmen är producerad av Simon Jansson från Sx2 productions, vi är riktigt nöjda med samarbetet och filmen. 
Välkommen, kommentera gärna, det går bra att mejla mig på: ann.g@aland.net
och dela gärna filmen.

måndag 18 maj 2015

Grytlappar på G



Idag har jag fått en hög grytlappar klara. Alla är lite olika eftersom de är klippta av restbitar, sydda av min utmärkta sömmerska Carola 😃. På gång är mera grytlappar med både Stim och Skötbåt. 
I helgen var jag till Stockholm och hälsade på två av barnen, det var roligt. Vi var på bio och loppisar, jag hittade ingenting, men var lika glad ändå. 

tisdag 5 maj 2015

Handdukar och dynvar med båtar


Nu finns det kökshanddukar med Skötbåtar igen samt också dynvar/örngott. De har varit slut ganska länge och är alltid uppskattade gåvor sommartid. Mönstret är kanske 20 år gammalt, tyvärr har jag inte skrivit upp när jag ritade det. 
Valborg och första maj är avklarade för i år, vi hann med mycket; kalas, monopolspel, 3 dagar av grillmiddagar med vinterjackor + mössor och filtar, trädgårdsarbete, en liten krogtur mm. 
Njut av våren trots kylan :)