tisdag 12 februari 2013

Köksbestyr

















Anns morots-semlor
2 l vetemjöl
3 påsar torrjäst
1 l vatten, 42 grader
4 msk olja
1 msk salt
1 msk honung
400 gr riven morot
2 dl havre/rågflingor
2 dl solros eller linfrön

Jäs minst 30 minuter i bunken.
Baka ut runda bullar, jäs ytterligare minst 30 minuter på plåten.
Pensla med ägg och strö över lite frön.
Grädda i 250 graders ugn, 8-10 minuter beroende på storlek.
Middagsbestyr i söndags, mannen i mitt liv och jag kockade och bakade tillsammans :-)
Köksstolarna och bordet är  fynd från Söderby loppis. Svensktillverkade trämöbler från 70-talet i fint skick, jag tror det är Bröderna Andersson men är inte säker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar