måndag 8 april 2013

Tantvarning?


För ett par veckor sedan hittade jag den här tavlan på Söderby Loppis, som numera huserar mitt på Torggatan i hjärtat av Mariehamn. Ett ställe där man kan hitta allt möjligt och omöjligt, rekommenderas varmt.
Jag gillar tavlan riktigt mycket faktiskt! Härliga färger, tjocka smetiga penseldrag, sliten guldram, djup och lagom tantig. Jag tog tavlan på prov och har inte varit in och betalat den ännu ... fy på mej. Får skylla på påsk, solsken, förkylning osv, nu när jag berättar att den hänger på väggen måste jag fixa betalningen snarast :-)
Samtidigt skall jag berätta att min dröm är att börja måla blomtavlor i olja, tycker bara att jag är lite ung ännu.

4 kommentarer:

 1. För ung för blomtavlor!! Kom igen du får mig att känna mig som en glad pensionär... Drömmar ska man förverkliga direkt inte skjuta upp till någon gång i framtiden.

  SvaraRadera
 2. Fin ! Själv skulle jag ha den utan ram, nu kommer du att leta flera , det bara blir så. Älskade Loppisar ! :)
  Kusin Christine.

  SvaraRadera
 3. Jag är ju äldre än du så jag får tycka att den är snygg. Numera har ju gamla ramar också blivit trendiga, men bilden i sig skulle kunna ha flera typer av ramar och ändra uttryck beroende på ram.
  Jag är säker på att du skulle få till icke tantiga blommor med ditt snitt, så börja bara. Jag har ju snöat in på tulpaner så jag kan försvara att det är ok.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också att den där ramen är det tantigaste????
  Blommorna är ovanligt uttrycksfulla!

  SvaraRadera