torsdag 25 juni 2009

Turkos torsdag


Eftersom turkos är en av mina 3-itopp favoritfärger så är det inget problem att hitta turkosa tryck eller turkosa prylar i min verkstad (till vardags kallar jag det verkstad och när jag är lite högtidlig säger jag ateljé). Det här mönstret heter Spets, och det har jag i tre olika storlekar, det här är mellanstorleken som är ca. 30 cm i diameter, en största spetsen är 55 cm i diameter.

En del av mina plåtburkar: de översta är nya och där finns mina egna reklamblad och visitkort. De två undre är gamla och där förvaras sytillbehör.

Så till några favoritfynd: först en finsk ljusstake i trä av Paavo Asikainen, sen en saltbytta i porslin (under står 50T) som passar utmärkt på mitt skrivbord eftersom vår butik heter SALT. Sist två pennburkar, den första är finska Aarikka från 70-talet och den andra i keramik (under står B-47-12).

4 kommentarer:

 1. Vilken tur att vi planerat en tur till Åland i sommar, du tillverkar otroligt vackra och inspirerande tyger!

  SvaraRadera
 2. oj så mycket fint! Jag kikade in lite på din blogg och blev otroligt inspirerad! Så härliga färger och mönster.

  SvaraRadera
 3. Underbara saker, jag älskar också turkost! :) & som jag nog sa i en tidigare kommentar så älskar jag ditt mönster "Spets"! Får nog ta en tur till Åland snart.. :)

  Titta gärna in på min blogg som också innehåller en hel del turkosa ting!

  /Erica

  SvaraRadera
 4. Hej på er och Tack vilka uppmuntrande komplimanger! Nu orkar jag bättre kämpa på i hettan ;-) Ni har säkert lika varmt! Hälsningar från Ann på Åland

  SvaraRadera