fredag 15 maj 2009

Fågelfri och lycklig


Mitt nya mönster Fågelfri är ett av de två mönster jag skickade in till hantverksmönstringen och utställningen Crafts of Today. Juryn delade ut 10 diplom bland de inlämnade 50 bidragen och jag är en av dem som fick diplom, det känns roligt. Välkommen på vernissage imorgon lördag kl.16.00 -18.00 i Eckerö Post och Tullhus. På post och tullhusets innergård finns Ålands bästa café, Lugn & Ro, där man kan njuta av fantastiska bakverk och se fina konstutställningar.

Färginspiration till Fågelfri fick jag av en gammal burk som jag beundrar och har haft länge.

Här har jag tryckt mönstret i rött på rosa linnetyg. Av det har Nilla, min eminenta sömmerska, sytt fina kassar med svart foder och innerficka med dragkedja. De finns till salu i butiken Formriket, i samband med utställningen. Jag skall försöka hålla några på SALT i Mariehamn också men kan inte lova att det lyckas eftersom jag har mycket på gång.

6 kommentarer:

 1. Supertjusigt. Grattis till diplom! Jag kommer på vernissaget, kan en av de inlämnade fröböckerna förflytta sig med din hjälp till högen för lotterivinster? Jättefin bild i Ålandstidningen - du ser helt fågelfri, stark och lycklig ut. Klipp ut och spara till dystra dagar. Suvvesnyggt!

  SvaraRadera
 2. Hej Ann! Grattis till välförtjänt diplom!
  Häftigt med linnetyget, skulle vilja ha en bit av det på väggen, även om jag inte vet längden nu (snedtak)om du har något över, men har inte bråttom. Missar vernissagen men ska försöka se utställningen nästa helg, är så nyfiken.
  Två av dina krusbärshandukar åker imorgon till Australien och en idag till Nörge, blev uppskattade tackgåvor (Ilse la med info om dig i de fina peketen i lördags)

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt mönster, jag älskar så starka färger! När jag var liten var det tabu med rött och rosa. Hur knäpp får man bli? Skönt att det inte är så längre!!! Jättegrattis till ditt diplom. Välförtjänt :)

  SvaraRadera
 4. Så fint mönster på tyget! Underbar färgkombination, och fin blogg du har :)

  Hälsningar
  Sofia

  SvaraRadera
 5. Grattis till diplomet, det är du värd!
  Jag ÄLSKAR ditt tyg. För det första är jag mycket svag för djurmotiv och den rosa-röda färgkombinationen är den finaste som finns. Skulle vara väldigt kul att få sy något av ditt underbara tyg.

  //Lina

  ps. jag lägger en länk till dig också!

  SvaraRadera
 6. Hej alla underbara människor, Tack för era fina kommentarer! hälsar Ann

  SvaraRadera