måndag 23 november 2009

Inspiration i TammerforsJust hemkommen från Tammerfors och konferensen Kultur och företagsamhet, arrangerad av Svenska Kulturfonden. Bla föreläste Stefan Nilsson om trender och design, det var spännande. Han berättade om hur ett modehus i Paris 2005 hade ridhjälmar på sina modeller under höstens visning, sen har ridhjälmstrenden vandrat vidare i cirklar, och i år nått Rodebjer och Stockholms modevecka. Det tar altså ca 4-5 år innan trender når oss. Det här med ridhjälmar har enligt föreläsaren påverkat "oss" så att hästar i alla former är moderna här nu.
Döm om min förvåning när jag rusade runt i Tammerfors efter avslutat seminarium och möttes av hästar överallt. Huvudgatans julbelysning bestod av hästar, utställningen på konsthantverkscentret Verkaranta var trähästar, ett mysigt kvarter i stan heter Tallipiha (stallgården) osv ....
En annan intressant föreläsare var Pirjo Suhonen från Ivana Helsinki, hon berättade om deras framgångar och vilka vägar de valt "Från en konstnärlig idé till affärsidé".
Ytterligare en tankeväckande föreläsning: Alf Rehn professor i företagsekonomi, berättade om "Från kreativitetens ekonomi till kreativ business" och ifrågasatte ordet kreativitet, han ansåg att ordet är missbrukat.
Jag känner mej både inspirerad och uppfylld av konferensen.

2 kommentarer:

 1. Va roligt du har haft, hästar är så vackra djur.
  ha det fint
  Christine

  SvaraRadera
 2. så spennende opplevelse dette må ha vært! Dette med trender er et finurlig opplegg:)

  Takk for fint (og oppdaterende)trend innlegg

  SvaraRadera