lördag 7 november 2009

Drömmen om att måla


En mugg som jag fyndat på loppis någon gång, passar bra för penslar. Tyget i bakgunden är mitt tryck Äppelträd, det finns som gardinkappor i matsalen på Odalgården i Mariehamn.
På tal om penslar så drömmer jag om att börja måla igen, jag målade en del som 18-20 åring, sedan dess har det bara varit på skoj när barnen var små.

5 kommentarer:

 1. Hej! Vilken läcker mugg och fint tryck bakom. Jag har kommit att tycka mer och mer om limegrönt. Det är en så läcker färg, men svår att få tag i när det gäller vävgarner.
  Önskar dej en skön söndag.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Hej. Jag är intresserad av att börja trycka. Hur skall jag göra? vill du hjälpa mig med info och ideer?. Jag bor i Göteborg. Tussen tack. Estrella

  SvaraRadera
 3. Hej alla tryckintresserade. Om ni vill komma igång med textiltryck så är det bäst att börja med att gå en kurs i screentryck/textitryck/tygtryck eller vad det nu kan kallas. I Sverige finns ett företag Screentec: http://www.screentec.se/ som har en mycket informativ hemsida och som ordnar fina kurser. I Finland finns en motsvarande firma: http://www.serivari.fi/
  efter kursen kan jag svara på frågor angående tryckmetoder osv.
  Lycka till/Ann

  SvaraRadera
 4. Börja måla Ann, ser fram emot att se dina alster.
  ps / var får du din energi ifrån ? skulle behöva lite.

  Christine

  SvaraRadera
 5. Hittade den här sidan av en slump när jag tittade efter kurser i textiltryck. Har helt tappat bort min lust att skapa under många år p ga prestationsångest, men när jag tittar på dina tryck här....så vaknar lusten så smått igen. Vilka fantastiska mönster.

  Hälsn. Charlotta R

  SvaraRadera