tisdag 4 maj 2010

Nässelsoppa


Nu är nässlorna som bäst (på Åland i alla fall). Jag har redan hunnit med nässelsoppa, nässelplättar och nässelbröd (finns recept i ett tidigare inlägg). Receptet till soppan är lite på en höft; lika mycket förvällda nässlor som potatis och lök, koka potatis o lök mjuka i den mängd vatten som du vill ha soppa. Lägg i nässlorna, lagom mycket grädde/creme fraiche, svartpeppar, salt, lantbuljong (gärna Renée Voltaire), färsk timjan och gräslök. Koka upp och mixa.
Gott och otroligt nyttigt, servera gärna med ägghalvor och/eller stekt bacon. På bilden min bricka med Blåklintstryck, Ikeatallrik, Aaltoglas och smörgås med hummus.
Nu blir jag så hungrig så jag måste sluta blogga ;-)

5 kommentarer:

  1. Traditionell nässelsoppa till valborg: Nässlor, gräslök/ lök och körvel från trädgården kokas i lite vatten och mixas blanda sedan i grädde lite vetemjöl och salt och koka ytterligare en stund på slutet toppa med kallrökta laxstrimlor i soppan som ger lite extra krydda. Serveras med ägghalvor. Till dessert struvor och mjöd då är det vår!
    Här skördas nässlor nästan varje dag just nu. Gratis godis:)

    SvaraRadera
  2. Jag har inte riktigt upptäckt nässlors förträfflighet ännu, men det börjar närma sig.

    SvaraRadera
  3. Jag har inte kommit till nässelsoppa än. Behöver finnas nässlor först. Fin bricka!
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  4. Åh, så gott det ser ut!
    Jag väntar på tillräckligt med nässlor.
    Kylan från havet försenar grönskan något.
    ...men snart får jag skörda lite nässlor.
    Mums!!!

    SvaraRadera
  5. Amazing bricka! Jättefint!

    SvaraRadera